Ovnsbakt laks med dill, poteter, agurk- og fennikelsalat og pepperrotdressing
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- pepper
- salt
- sukker
Poteter
1000 g
Agurk
2 stk
Fennikel
1 stk
Laksefilet
600 g
Laksefilet
325 g
Dill
1 pakke
Sitron
1 stk
Pepperrotdressing
200 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp laksen med litt grovkvernet pepper.
Sett stekeovnen på 200 grader. Bruk varmluftfunksjonen om du har.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt fennikelen og agurkene i tynne skiver med en ostehøvel eller en mandolin. Bland agurk- og fennikelskivene sammen med 1 ts salt, 4 ss sukker, 8 ss eddik og 2 dl vann i en serveringsskål.
Finhakk dillen. Skyll laksen i kaldt vann og tørk den lett med kjøkkenpapir. Legg fisken i en ildfast form, og vend inn dillen og litt salt og pepper. Stek formen i ovnen i 8-10 minutter.
Kutt sitronen i båter. Server laksen med agurk- og fennikelsalaten, potetene, pepperotdressingen og sitronbåtene.
Vel bekomme!