Adams cæsarsalat med kylling, bacon og Grana Padano, servert med grove bagetter

Adams cæsarsalat med kylling, bacon og Grana Padano, servert med grove bagetter

Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Bacon i skiver
150 g
Skivet kyllingfilet
350 g
Romanosalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Cæsardressing
1 pakke
(Fisk, Sulfitt, Egg, Sennep, Melk)
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Grove bagetter
1 pakke
(Bygg, Havre, Hvete, Rug)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag krutonger til salaten! Skjær litt brød i terninger. Vend terningene i litt olivenolje og ønsket krydder, og stek dem i ovnen i 6-7 minutter på 220 grader.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconet i ca. 4 minutter, eller til det er sprøtt og gyllent. Legg baconet til side i en skål, og del det i mindre biter med hendene. 
Ha litt olje i stekepannen, og varm den opp igjen til høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i 4-5 minutter, eller til den er gjennomstekt. 
Skyll romanosalaten i kaldt vann, og del den i grove biter. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland salaten og rødløken i en salatbolle, og vend inn ønsket mengde av cæsardressingen.
Varm de grove bagettene i ovnen som anvist på pakken. 
Vend kyllingen og baconet inn i salaten, og riv Grana Padano-osten over salaten ved servering.
Fun fact! Cæsarsalaten ble til på improvisert vis i restauranten til Cesare Cardini i Tijuana på den amerikanske nasjonaldagen i 1924. Innrykket av sultne amerikanere denne dagen var så stort at det ikke fantes nok av de vanlige rettene.
Vel bekomme!