Adams cæsarsalat med kylling, bacon og Grana Padano, servert med grove bagetter
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Havre·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Bacon i skiver
150 g
Skivet kyllingfilet
350 g
Romanosalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Cæsardressing
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Grove bagetter
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag krutonger til salaten! Skjær litt brød i terninger. Vend terningene i litt olivenolje og ønsket krydder, og stek dem i ovnen i 6-7 minutter på 220 grader.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconet i ca. 4 minutter, eller til det er sprøtt og gyllent. Legg baconet til side i en skål, og del det i mindre biter med hendene.
Ha litt olje i stekepannen, og varm den opp igjen til høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i 4-5 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Skyll romanosalaten i kaldt vann, og del den i grove biter. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland salaten og rødløken i en salatbolle, og vend inn ønsket mengde av cæsardressingen.
Varm de grove bagettene i ovnen som anvist på pakken.
Vend kyllingen og baconet inn i salaten, og riv Grana Padano-osten over salaten ved servering.
Fun fact! Cæsarsalaten ble til på improvisert vis i restauranten til Cesare Cardini i Tijuana på den amerikanske nasjonaldagen i 1924. Innrykket av sultne amerikanere denne dagen var så stort at det ikke fantes nok av de vanlige rettene.
Vel bekomme!