Hjemmelaget tomatsuppe med tapasboller, makaroni og sprøstekt chorizo
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Moste tomater
700 ml
Hønsebuljong
1 pakke
Tapasdeig
350 g
Lett crème fraîche
150 g
Makaroni
200 g
Chorizo
200 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis chorizo blir for sterkt for deg, kan du bytte den ut med bacon!
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og riv gulroten på et rivjern. Varm opp en mellomstor kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken, hvitløken og gulroten i 2–3 minutter. Ha i de moste tomatene, hønsebuljongen og 7 dl vann, og kok opp. La suppen koke på middels varme i ca. 10 minutter. Kjør suppen sammen med en stavmikser og smak til med salt, pepper og en klype sukker.
Skjær chorizoskivene i strimler, legg dem i en kald stekepanne, og skru opp temperaturen til høy varme. Stek chorizoen til den er sprøstekt, og legg den deretter over i en skål. Åpne enden av pakken på tapasdeigen, og klem små kjøttboller ut i stekepannen. Stek kjøttbollene i fettet fra chorizoen i 3–4 minutter, eller til de er gjennomstekte og har fått litt farge.
Rør inn crème fraîchen i tomatsuppen, og vend inn tapasbollene og den kokte makaronien. Smak til med salt og pepper om ønskelig.
Server tomatsuppen med den sprøstekte chorizoen.
Vel bekomme!