Kyllingbryst med ovnsbakt gresskar og sopprisotto med spinat

Kyllingbryst med ovnsbakt gresskar og sopprisotto med spinat

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
Flaskegresskar
½ stk
Kyllingbryst med skinn
420 g
Banansjalottløk
1 stk
Aromasopp
100 g
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Spinat
50 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du steketermometer? Stek kyllingen til den har en kjernetemperatur på ca. 68 grader.

Sett stekeovnen på 220 grader.
 Skrell og finhakk ønsket mengde av løken, og kutt soppen i skiver. Varm opp en mellomstor kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken og soppen i 1–2 minutter. Tilsett risottorisen, hønsebuljongen, steinsoppulveret, 1 ss eddik (helst hvitvinseddik), og 4,5 dl vann. La alt småkoke på middels varme i ca. 15 minutter. Juster eventuelt med litt mer vann hvis risottoen blir for tykk.
 Skrell gresskaret og kutt det i terninger på ca. 2 x 2 cm. Fordel terningene i en ildfast form, og vend inn litt salt, pepper og olje. Stek formen i ovnen i 15—20 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Skjær kyllingen i to på langs, og stek den med skinnsiden ned i ca. 2 minutter. Snu kyllingen, og stek den videre i ca. 2 minutter. Krydre kyllingen med salt og pepper, og ha den over i formen sammen med gresskaret de siste 6–7 minuttene av gresskarets steketid, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Riv Grana Padano-osten på et rivjern. Vend inn spinaten og osten i risottoen rett før servering, og smak til med salt og pepper.
Fun fact! Visste du at gresskar egner seg utmerket til alt fra pai til pannekaker? Har du rester, er det med andre ord mange muligheter for å få brukt det opp!
Vel bekomme!