Ovnsbakt laks i woksaus med ingefær servert med fullkornsris og stekt spisskål og reddiker

Ovnsbakt laks i woksaus med ingefær servert med fullkornsris og stekt spisskål og reddiker

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Bygg
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Fullkornsris
125 g
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Coco lime woksaus
1 pakke
(Bygg)
Ingefær
½ bit
Spisskål
½ stk
Purreløk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt hvitløk, sitrongress eller chili i woksausen for mer smak.

Sett stekeovnen på 180 grader. 
Tilbered risen som anivst på pakken. 
Skrell ingefæren og riv den på et rivjern. Bland ingefæren sammen med woksausen i en skål. 
Legg laksen i en ildfast form og krydre den med litt salt og pepper. Fordel woksausen fra punkt 3 over fisken, og stek formen i ovnen i 10-12 minutter. Laksen skal ha en lys rosa kjerne. 
Del purreløken i to på langs og skyll den i kaldt vann. Finhakk spisskålen og purreløken. Skyll reddikene og del hver reddik i to. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek grønnsakene i 5-6 minutter. Krydre med litt salt og pepper.
Grovhakk ønsket mengde av korianderen og kutt limen i båter. Topp retten med korianderen og server limebåtene ved siden av.
Vel bekomme!