Ovnsbakt laks i woksaus med ingefær servert med fullkornsris og stekt spisskål og reddiker
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Bygg·
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Fullkornsris
125 g
Laksefilet
325 g
Coco lime woksaus
1 pakke
Ingefær
½ bit
Spisskål
½ stk
Purreløk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt hvitløk, sitrongress eller chili i woksausen for mer smak.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Tilbered risen som anivst på pakken.
Skrell ingefæren og riv den på et rivjern. Bland ingefæren sammen med woksausen i en skål.
Legg laksen i en ildfast form og krydre den med litt salt og pepper. Fordel woksausen fra punkt 3 over fisken, og stek formen i ovnen i 10-12 minutter. Laksen skal ha en lys rosa kjerne.
Del purreløken i to på langs og skyll den i kaldt vann. Finhakk spisskålen og purreløken. Skyll reddikene og del hver reddik i to. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek grønnsakene i 5-6 minutter. Krydre med litt salt og pepper.
Grovhakk ønsket mengde av korianderen og kutt limen i båter. Topp retten med korianderen og server limebåtene ved siden av.
Vel bekomme!