Marinerte gyros i pitabrød servert med tzatziki og grønnsakscouscous

Marinerte gyros i pitabrød servert med tzatziki og grønnsakscouscous

Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Fullkornscouscous
125 g
(Hvete)
Gul paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Rødløk
1 stk
Bladpersille
1 pakke
Sitron
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Tzatzikikrydder
1 pakke
Pitabrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Urtemarinert svinekjøtt
400 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn et par spiseskjeer rømme eller crème fraîche når du steker kjøttet for et ekstra saftig resultat.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Tilbred couscousen som anvist på pakken.
 Grovriv resten av agurken på et rivjern, og klem ut vannet av agurken med hendene. Bland agurken, yoghurten, tzatzikikrydderet og 2 ss olivenolje sammen i en skål. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Kutt paprikaen, tomaten og halve agurken i små terninger. Skrell og grovhakk halve rødløken. Grovhakk bladpersillen. Ha couscousen, tomat- og agurkterningene, løken og persillen i en skål, og smak til med 1–2 ss olivenolje, ca. 0,5 ss eddik, saft fra sitronen, salt og pepper.
Varm pitabrødene i ovnen i 2–3 minutter.
Skrell og kutt den andre halvparten av rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kjøttet sammen med rødløkskivene i 4–5 minutter, eller til kjøttet har fått litt stekeskorpe og er gjennomstekt.
Vel bekomme!