Biffkarbonader med ertepuré, karamellisert løk og knuste poteter

Biffkarbonader med ertepuré, karamellisert løk og knuste poteter

Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Poteter
700 g
Potetkrydder
2 pakke
(Sulfitt)
Gul løk
2 stk
Magre biffkarbonader
720 g
(Melk, Laktose)
Grønne erter
500 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn litt finhakket hvitløk i de knuste potetene for ekstra smak.

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Skyll potetene og kutt dem i mindre biter. Kok potetbitene i 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skrell løkene og kutt dem først i to på langs og deretter i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek løkskivene i 3–4 minutter. Tilsett 1 ts sukker og litt salt, og stek videre i 2–3 minutter, til løken er gyllenbrun. Ha løken over i en skål og dekk den til, slik at den holder seg varm frem til servering. 
Ha litt ny olje i stekepannen og varm den opp til middels høy varme. Stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side. 
Kok opp 1–2 dl melk sammen med 1 ss smør i en kjele. Kok ertene i melken i ca. 1 minutt. Kjør det hele sammen til en grov puré med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
 Hell vannet av potetene, og knus dem lett sammen med 4 ss olivenolje, potetkrydderet og litt salt og pepper.
Vel bekomme!