Biffkarbonader med ertepuré, karamellisert løk og knuste poteter
Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Poteter
700 g
Potetkrydder
2 pakke
Gul løk
2 stk
Magre biffkarbonader
720 g
Grønne erter
500 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn litt finhakket hvitløk i de knuste potetene for ekstra smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skyll potetene og kutt dem i mindre biter. Kok potetbitene i 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell løkene og kutt dem først i to på langs og deretter i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek løkskivene i 3–4 minutter. Tilsett 1 ts sukker og litt salt, og stek videre i 2–3 minutter, til løken er gyllenbrun. Ha løken over i en skål og dekk den til, slik at den holder seg varm frem til servering.
Ha litt ny olje i stekepannen og varm den opp til middels høy varme. Stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side.
Kok opp 1–2 dl melk sammen med 1 ss smør i en kjele. Kok ertene i melken i ca. 1 minutt. Kjør det hele sammen til en grov puré med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Hell vannet av potetene, og knus dem lett sammen med 4 ss olivenolje, potetkrydderet og litt salt og pepper.
Vel bekomme!