Klippfiskkarbonader med ajvarsaus og stekte bønner og grønnsaker
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Squash
1 stk
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Tomat
1 stk
Hvite bønner
1 pakke
Klippfiskkarbonader
400 g
Ajvarsaus
85 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Karbonadene kan også varmes i en ildfast form midt i ovnen på 220 grader i 20 minutter.
Kutt squashen og tomaten i terninger. Skrell løken og hvitløken. Kutt løken i grove strimler og finhakk hvitløken. Sil laken av de hvite bønnene og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett i 1 ss olje. Stek squashen, løken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett bønnene og tomatene og stek videre i 1–2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en annen stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek klippfiskkarbonadene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Varm opp ajvarsausen i en liten kjele på lav varme. Sausen kan også serveres kald.
Fun fact! I dag er Norge en av verdens største klippfiskprodusenter, men det var ikke før på 1700-tallet at produksjonen virkelig skjøt fart, da vi fikk tilgang på billig salt.
Vel bekomme!