Klippfiskkarbonader med ajvarsaus og stekte bønner og grønnsaker

Klippfiskkarbonader med ajvarsaus og stekte bønner og grønnsaker

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Squash
1 stk
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Tomat
1 stk
Hvite bønner
1 pakke
Klippfiskkarbonader
400 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Ajvarsaus
85 g
(Egg, Sennep, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Karbonadene kan også varmes i en ildfast form midt i ovnen på 220 grader i 20 minutter.

Kutt squashen og tomaten i terninger. Skrell løken og hvitløken. Kutt løken i grove strimler og finhakk hvitløken. Sil laken av de hvite bønnene og skyll dem i kaldt vann. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett i 1 ss olje. Stek squashen, løken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett bønnene og tomatene og stek videre i 1–2 minutter. Smak til med salt og pepper. 
Varm opp en annen stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek klippfiskkarbonadene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. 
Varm opp ajvarsausen i en liten kjele på lav varme. Sausen kan også serveres kald.
Fun fact! I dag er Norge en av verdens største klippfiskprodusenter, men det var ikke før på 1700-tallet at produksjonen virkelig skjøt fart, da vi fikk tilgang på billig salt. 
Vel bekomme!