Sprøstekt kyllingbryst med jordskokkrem, rosenkål og rødvinssaus
Ny oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Jordskokker
250 g
Poteter
350 g
Rosenkål
200 g
Koriander og kruspersille
½ pakke
Kyllingbryst med skinn
420 g
Rødvinssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha fløte, rømme eller crème fraîche i jordskokkremen for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 210 grader.
Skrell jordskokkene og kok dem i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt potetene i skiver, og kutt hver rosenkål i to. Fordel potetene og rosenkålene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn olje, salt og pepper. Stek brettet midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 5–6 minutter, eller til skinnet er sprøtt. Skru ned til lav varme, snu kyllingen og stek videre under lokk i 6–7 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Skjær kyllingen i skiver før servering.
Varm opp rødvinssausen i en liten kjele på lav varme under omrøring.
Sil vannet av jordskokkene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
Grovhakk persillen fra urtepakken. Topp potetene med persillen før servering.
Fun fact! Jordskokken kom til Europa på 1600-tallet, og var utbredt i Norge før potetens ankomst på 1800-tallet. Jordskokken har mange ulike bruksområder; den kan wokkes, bakes og kokes i tillegg til å brukes i supper, i pureer eller som chips.
Vel bekomme!