Sprøstekt kyllingbryst med jordskokkrem, rosenkål og rødvinssaus

Sprøstekt kyllingbryst med jordskokkrem, rosenkål og rødvinssaus

Ny oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    Jordskokker
    250 g
    Poteter
    350 g
    Rosenkål
    200 g
    Koriander og kruspersille
    ½ pakke
    Kyllingbryst med skinn
    420 g
    Rødvinssaus
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha fløte, rømme eller crème fraîche i jordskokkremen for ekstra god smak.

    Sett stekeovnen på 210 grader.
    Skrell jordskokkene og kok dem i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
     Kutt potetene i skiver, og kutt hver rosenkål i to. Fordel potetene og rosenkålene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn olje, salt og pepper. Stek brettet midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til potetene er gjennomstekte. 
     Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 5–6 minutter, eller til skinnet er sprøtt. Skru ned til lav varme, snu kyllingen og stek videre under lokk i 6–7 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Skjær kyllingen i skiver før servering. 
    Varm opp rødvinssausen i en liten kjele på lav varme under omrøring. 
     Sil vannet av jordskokkene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
    Grovhakk persillen fra urtepakken. Topp potetene med persillen før servering. 
    Fun fact! Jordskokken kom til Europa på 1600-tallet, og var utbredt i Norge før potetens ankomst på 1800-tallet. Jordskokken har mange ulike bruksområder; den kan wokkes, bakes og kokes i tillegg til å brukes i supper, i pureer eller som chips.
    Vel bekomme!