Laksefilet med gratinerte grønnsaker

Laksefilet med gratinerte grønnsaker

Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Laktosefritt smør
  • pepper
  • salt
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Bakepotet
1 stk
Gulrot
1 stk
Purreløk
½ stk
Mexican BBQ
1 pakke
(Sulfitt)
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Sitron
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Laktosefri lettmelk
2 ½ dl
(Melk)
Maisstivelse
½ pakke
Laktosefri crème fraîche
75 g
(Melk)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vask sitronen og riv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Vend det inn med grønnsakene.

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Skrell og kutt selleriroten, poteten og gulroten i små terninger. Snitt purreløken på langs, og skyll den godt innvendig. Kutt purreløken i skiver. Ha grønnsakene i en ildfast form og krydre med salt, pepper og det meksikanske grillkrydderet. Stek formen i ovnen i ca. 12 minutter. 
Skrell og press hvitløken. Smelt 1 ss laktosefritt smør i en kjele på middels varme, og stek hvitløken i ca. 1 minutt. Spe på med den laktosefrie melken, og kok opp. Rør maisstivelsen ut i ca. 2 ss kaldt vann i en kopp. Hell maisjevningen i den hvite sausen, litt og litt, under omrøring, mens den småkoker. Tilsett den laktosefrie freme fraichen, og smak til med salt og pepper. 
Ta formen ut av ovnen og hell over den hvite sausen. Stek formen videre i ovnen i ca. 10 minutter. 
Krydre fisken med litt salt og pepper, og skvis litt saft fra sitronen over. Ta formen ut av ovnen og legg fisken oppå grønnsakene. Fortsett å stek formen i ovnen i 8-10 minutter, eller til fisken ha en lyserosa kjerne. 
Vel bekomme!