Teriyakimarinert laks med mango- og quinoasalat
4.02 (102)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
Laksefilet
325 g
Ingefær
1 bit
Sesamfrø
1 pakke
Teriyakisaus
100 g
Mango
1 stk
Agurk
1 stk
Hjertesalat
1 pakke
Quinoa
1 pakke
Lime
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis mangoen er umoden, kan du legge den i en lufttett pose sammen med et eple. Eplet utvikler etylengass som gjør at modningsprosessen går raskere!
Sett stekeovnen på 180 grader.
Legg fisken i en smurt ildfast form og dryss over litt salt. Skrell ingefæren og finriv den på et rivjern. Ha den revne ingefæren i en skål, og bland inn sesamfrøene, teriyakisausen og 2 ss olivenolje. Hell marinaden over fisken. Stek formen i ovnen i 8-9 minutter, til fisken er fast med en lys rosa kjerne.
Skyll salaten i kaldt vann og riv salatbladene i mindre biter. Skrell mangoen og fjern stenen. Kutt mangoen i terninger, og kutt agurken i skiver. Bland mangoen, agurken, salaten og quinoaen sammen i en serveringsskål.
Bryt den ferdigstekte fisken i biter med hendene, og ha bitene i salaten. Bruk sausen i bunnen av formen som dressing, eller server den ved siden av.
Skvis halve limen over retten rett før servering!
Visste du at ingefær kan skrelles veldig enkelt med en skje? Bare bruk en teskje eller spiseskje til å skrape vekk det tynne skallet. Denne metoden er rask og trygg, og du slipper å sløse ingefær ved å skrelle vekk for mye.
Vel bekomme!