Kjøttkaker i brun saus med smørdampet rosettkål og blomkål, poteter og rørte tyttebær

Kjøttkaker i brun saus med smørdampet rosettkål og blomkål, poteter og rørte tyttebær

Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Oksebuljong
1 pakke
Kjøttkaker
600 g
(Soya, Melk, Laktose)
Blomkål
1 stk
Rosettkål
1 pakke
Poteter
700 g
Rørte tyttebær
100 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spis potetene med skallet på. Det gir mer smak og dere får i dere flere næringsstoffer.

Finn frem alle ingrediensene og basisvarene, tre middels store kjeler og en sleiv eller noe annet du kan røre med. 
Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte og du lett kan stikke en gaffel i dem. 
Smelt 2 ss smør i en kjele, og rør til smøret har en nøttebrun farge. Rør inn 2 ss hvetemel og oksebuljongen. Tilsett ca. 4 dl vann litt og litt, mens du rører, og kok opp. Smak til med pepper og eventuelt litt salt eller soyasaus. Ha kjøttkakene i den brune sausen og la dem trekke i ca. 10 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Kok opp ca. 3 dl vann i en kjele og ha i 1 ss smør. Kutt blomkålen i buketter. Damp blomkålen i 3–4 minutter og ha rosettkålen i vannet de siste to minuttene. 
Server retten med de rørte tyttebærene.
Tyttebærblomstene ble brukt mot astma, mens tyttebærsaften ble brukt mot feber. Bærene har kanskje gått av moten som foretrukken medisin, men de egner seg fremdeles utmerket som tilbehør til kjøtt- og viltretter!
Vel bekomme!