Hjemmelaget tomatsuppe med kjøttboller, egg og glutenfritt brød

Hjemmelaget tomatsuppe med kjøttboller, egg og glutenfritt brød

Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Hakkede tomater
400 ml
Hønsebuljong
1 pakke
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Gul paprika
½ stk
Laktosefri crème fraîche
150 g
(Melk)
Egg
2 stk
(Egg)
Glutenfrie skiver
2 stk
Gressløk
½ pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt kjøttbollene i to eller flere biter før du har dem i suppen. Da blir det lettere for barna å spise.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og riv gulroten på et rivjern. Varm opp en mellomstor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og gulroten i 2–3 minutter, ha i de hakkede tomatene, hønsebuljongen og 4 dl vann, og kok opp. Ha kjøttbollene i suppen, og la den koke på middels varme i ca. 10 minutter. 
Kok eggene i 7–9 minutter. Skyll eggene i kaldt vann når de er ferdigkokte, skrell dem og kutt dem i båter. 
Stek de glutenfrie skivene i ovnen i 2–3 minutter. Ha over litt olivenolje før servering.
Rens paprikaen, og kutt den i terninger. Rør inn den laktosefrie crème fraîchen i tomatsuppen, og vend inn paprikaen. La suppen trekke til resten av retten er ferdig, og smak til med salt og pepper om ønskelig. 
Finhakk gressløken. Ha eggebåtene i suppeskålene ved servering, og server de glutenfrie skivene ved siden av. Topp suppeskålene med gressløken.
Vel bekomme!