Hjemmelaget tomatsuppe med kjøttboller, egg og glutenfritt brød
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Hakkede tomater
400 ml
Hønsebuljong
1 pakke
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Gul paprika
½ stk
Laktosefri crème fraîche
150 g
Egg
2 stk
Glutenfrie skiver
2 stk
Gressløk
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt kjøttbollene i to eller flere biter før du har dem i suppen. Da blir det lettere for barna å spise.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og riv gulroten på et rivjern. Varm opp en mellomstor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og gulroten i 2–3 minutter, ha i de hakkede tomatene, hønsebuljongen og 4 dl vann, og kok opp. Ha kjøttbollene i suppen, og la den koke på middels varme i ca. 10 minutter.
Kok eggene i 7–9 minutter. Skyll eggene i kaldt vann når de er ferdigkokte, skrell dem og kutt dem i båter.
Stek de glutenfrie skivene i ovnen i 2–3 minutter. Ha over litt olivenolje før servering.
Rens paprikaen, og kutt den i terninger. Rør inn den laktosefrie crème fraîchen i tomatsuppen, og vend inn paprikaen. La suppen trekke til resten av retten er ferdig, og smak til med salt og pepper om ønskelig.
Finhakk gressløken. Ha eggebåtene i suppeskålene ved servering, og server de glutenfrie skivene ved siden av. Topp suppeskålene med gressløken.
Vel bekomme!