Grana Padano-gratinert skinke- og pepperoniform med pasta og frisk salat
Ny oppskrift
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Glutenfri penne
250 g
Gulrøtter
200 g
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Pepperonipølse i skiver
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Oregano
1 pakke
Hakkede tomater
400 ml
Laktosefri crème fraîche
150 g
Strimlet kokt skinke
100 g
Grana Padano
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Gul paprika
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du frukt- eller grønnsaksrester liggende? Bland dem inn i salaten!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skrell og riv gulrøttene på et rivjern. Skrell og finhakk sjalottløken. Skrell og press hvitløken. Kutt pepperoniskivene i strimler.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og gulrøttene i 2–3 minutter, til løken er blank. Ha i buljongen, basilikum- og oreganokrydderet, 1 ts sukker, de hakkede tomatene og den laktosefrie crème fraîchen. Kok opp, og la det småkoke i ca. 2 minutter. Tilsett pepperoni- og skinkestrimlene, og smak eventuelt til med salt og pepper. Hell vannet av pastaen, men la det være igjen ca. ½ dl av pastavannet. Ha pastaen, pastavannet og den tomatiserte skinke- og pepperoniblandingen i en ildfast form. Riv Grana Padano-osten på et rivjern, og strø den over formen. Stek formen i ovnen i 15–20 minutter.
Kutt enden av salaten og skyll bladene i kaldt vann. Kutt salatbladene i grove biter. Kutt paprikaen i terninger. Bland paprikaen og salaten sammen i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
Vel bekomme!