Mozzarellagratinert pølseform med pasta og tomatsalat
Ny oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Fusilli tricolore
400 g
Gulrøtter
2 stk
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Middagspølser
700 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Oregano
1 pakke
Hakkede tomater
800 ml
Lett crème fraîche
150 g
Mozzarella
100 g
Crispisalat
1 stk
Tomat
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du frukt- eller grønnsaksrester liggende? Bland dem inn i salaten!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Finn frem alle ingrediensene og basisvarene, en pastakjele, et rivjern, en kniv, en hvitløkspresse, en stekepanne, en sleiv eller noe lignende til å røre med, en ildfast form og en salatbolle.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skrell og riv gulrøttene på rivjernet. Skrell og finhakk banansjalottløken. Skrell og press hvitløken med hvitløkspressen. Skjær pølsene i skiver.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og gulrøttene i 2–3 minutter, til løken er blank. Ha i buljongen, basilikum- og oregano-krydderet, 1 ss sukker, de hakkede tomatene og pølseskivene. Kok opp, og la det småkoke i ca. 2 minutter. Rør inn crème fraîchen og smak til med salt og pepper. Hell vannet av pastaen, men la det være igjen ca. 1 dl av pastavannet. Ha pastaen, pastavannet og tomatsausen i den ildfaste formen, og strø over mozzarellaen. Stek formen i ovnen i 15–20 minutter.
Kutt enden av salaten og skyll bladene i kaldt vann. Kutt salatbladene i grove biter, og kutt tomaten i terninger. Ha salatbladene og tomaten i salatbollen, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
Vel bekomme!