Gratinert kyllingform med maistortillaer, Grana Padano og laktosefri lettrømme
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Skivet kyllingfilet
350 g
Paprikakrydder
1 pakke
Rødløk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Hakkede tomater
400 ml
Hønsebuljong
1 pakke
Maistortillaer
10 stk
Grana Padano
1 stk
Laktosefri lettrømme
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server paprikaen og løken rå blandet til en salat ved siden av retten.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk løken. Kutt paprikaen i strimler.
Varm opp en vid stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i ca. 2 minutter, til den har fått litt farge. Ha i løken og paprikaen, og stek videre i 2–3 minutter. Ha i paprikakrydderet, hønsebuljongen og de hakkede tomatene, og kok opp. La tomatsausen småkoke i ca. 3 minutter, til den har kokt litt inn. Smak til med salt og pepper.
Legg et lag med maistortillaer i bunnen av en ildfast form. Fordel kyllingfyllet oppå tortillaene, og legg et nytt lag med maistortillaer oppå der igjen. Riv Grana Padano-osten på et rivjern, og strø den over det øverste tortillalaget. Stek formen i ovnen i 10–15 minutter, eller til osten er gyllen.
Server retten med den laktosefrie lettrømmen.
Vel bekomme!