Ytrefilet av svin med maiskrem, potetbåter, brokkoli og rødvinssaus
Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- laktosefri melk
- laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Poteter
400 g
Brokkoli
1 stk
Ytrefilet av svin
400 g
Rødvinssaus
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du steketermometer? Stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 70 grader.
Sett stekeovnen på 230 grader.
Kutt potetene i båter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek brettet i ovnen i 25–30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i skiver. Ha brokkolien i en ildfast form, eller på stekebrettet med potetene, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Krydre kjøttet med salt og pepper, ha det over på stekebrettet med potetene, og stek det i ovnen i 12–14 minutter. La kjøttet hvile i 3-4 minutter før du skjærer det i skiver.
Ha rødvinssausen i en liten kjele og gi den et lite oppkok. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Hell vannet av maiskornene. Ha maisen, 1 ss laktosefritt smør og 1 dl laktosefri melk i en kjele. Kok opp, og kjør blandingen sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!