Ytrefilet av svin med maiskrem, potetbåter, brokkoli og rødvinssaus

Ytrefilet av svin med maiskrem, potetbåter, brokkoli og rødvinssaus

Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • laktosefri melk
    • laktosefritt smør
    • olje
    • pepper
    • salt
    Poteter
    400 g
    Brokkoli
    1 stk
    Ytrefilet av svin
    400 g
    Rødvinssaus
    1 pakke
    Maiskorn
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Har du steketermometer? Stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 70 grader.

    Sett stekeovnen på 230 grader.
     Kutt potetene i båter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek brettet i ovnen i 25–30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
     Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i skiver. Ha brokkolien i en ildfast form, eller på stekebrettet med potetene, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
    Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Krydre kjøttet med salt og pepper, ha det over på stekebrettet med potetene, og stek det i ovnen i 12–14 minutter. La kjøttet hvile i 3-4 minutter før du skjærer det i skiver.
    Ha rødvinssausen i en liten kjele og gi den et lite oppkok. La sausen stå på lav varme frem til servering. 
     Hell vannet av maiskornene. Ha maisen, 1 ss laktosefritt smør og 1 dl laktosefri melk i en kjele. Kok opp, og kjør blandingen sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
    Vel bekomme!