Lasagne med Grana Padano og eplesalat

Lasagne med Grana Padano og eplesalat

Ny oppskrift
Under 50 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Laktosefri melk
  • olivenolje
Liste
Liste
Bilder
Glutenfrie lasagneplater
1 pakke
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Bolognese med kjøtt
600 g
(Selleri)
Hjertesalat
1 stk
Eple
1 stk
Soyamatfløte
250 ml
(Soya)
Maisstivelse
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server retten med laktosefri rømme.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Legg 6–9 lasagneplater i kaldt vann.
Varm opp bolognesebasen i en kjele på middels høy varme. Rør om innimellom.
 Ha maisstivelsen og 2 ss soyamatfløte i en kopp og rør godt om. Ha resten av soyamatfløten, 2 ½ dl laktosefri melk og maisstivelsen i en kjele. Gi blandingen et oppkok, slik at melkeblandingen tykner. Bland melkeblandingen inn i bolognesebasen.
 Legg kjøttsausen og lasagneplatene lagvis i en ildfast form (ca. 26 cm). Start og avslutt med kjøttsausen. Riv Grana Padano-osten på et rivjern og strø den over lasagnen. Stek formen i ovnen i 25–30 minutter.
Riv bladene av hjertesalaten, og skyll den i kaldt vann. Kutt salaten i strimler og kutt eplet i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål, og ha over litt olivenolje.
Tips! Er du av typen som har krydderurter i vinduskarmen? Da kan du drysse noen blader over retten som en siste, smakfull finish. Både frisk basilikum og oregano kan gjøre seg. Du bestemmer!
Vel bekomme!