Lasagne med mozzarella og eplesalat
Ny oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- olivenolje
- pepper
- salt
- smør
Lettmelk
5 dl
Bolognese med kjøtt
900 g
Ferske lasagneplater
250 g
Revet mozzarella
100 g
Lollosalat
1 stk
Norsk eple
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha 1–2 ss tomatpuré i tomatsausen for ekstra smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Varm opp bolognesebasen i en kjele på middels høy varme. Rør om innimellom.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele og rør inn 2 ss hvetemel. Spe på med melken, litt og litt, under omrøring, og kok opp mens du rører. La sausen småkoke i 3–4 minutter, til den tykner. Smak til med salt og pepper.
Smør en stor ildfast form. Fordel bolognesebasen, hvit saus og lasagneplatene lagvis i formen. Avslutt med tomatsaus eller hvit saus og revet mozzarella på toppen. Stek formen midt i ovnen i 15–20 minutter.
Riv bladene av salaten, og skyll dem i kaldt vann. Kutt salaten i strimler, og kutt eplet i terninger. Bland sammen salaten og epleterningene i en serveringsskål, og ha over litt olivenolje.
Vel bekomme!