Lasagne med mozzarella og eplesalat

Lasagne med mozzarella og eplesalat

Ny oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
  • smør
Lettmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Bolognese med kjøtt
900 g
(Selleri)
Ferske lasagneplater
250 g
(Egg, Hvete)
Revet mozzarella
100 g
(Melk, Laktose)
Lollosalat
1 stk
Norsk eple
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha 1–2 ss tomatpuré i tomatsausen for ekstra smak!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Varm opp bolognesebasen i en kjele på middels høy varme. Rør om innimellom.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele og rør inn 2 ss hvetemel. Spe på med melken, litt og litt, under omrøring, og kok opp mens du rører. La sausen småkoke i 3–4 minutter, til den tykner. Smak til med salt og pepper.
Smør en stor ildfast form. Fordel bolognesebasen, hvit saus og lasagneplatene lagvis i formen. Avslutt med tomatsaus eller hvit saus og revet mozzarella på toppen. Stek formen midt i ovnen i 15–20 minutter. 
Riv bladene av salaten, og skyll dem i kaldt vann. Kutt salaten i strimler, og kutt eplet i terninger. Bland sammen salaten og epleterningene i en serveringsskål, og ha over litt olivenolje.
Vel bekomme!