Smørstekt lyrfilet med grønnkål- og eplesalat, currydressing og søtpotetfries
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Søtpoteter
2 stk
Curry- og mangodressing
1 pakke
Lime
½ stk
Lyrfilet
375 g
Gulrot
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Eple
1 stk
Reddiker
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist søtpotetstavene i en pose med maisstivelse, litt olje og salt før steking for et sprøere resultat.
Sett stekeovnen på 220 grader. Bruk varmluftfunksjonen om du har.
Skrell søtpotetene og kutt dem i staver. Fordel søtpotetstavene i en ildfast form som er dekket med bakepapir, og vend inn 1 ss olje, salt og pepper. Stek formen midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til søtpotetene er gylne og gjennomstekte. Snu på søtpotetfriesene en gang under steketiden.
Tørk fisken med kjøkkenpapir, og skjær den i porsjonstykker. Varm opp en stekepanne med 1 ss smør til middels høy varme. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt og flaker seg. Krydre med salt og pepper.
Finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Ha curry- og mangodressingen i en serveringsskål, og smak til med revet limeskall og litt salt.
Skrell gulroten og kutt den i tynne strimler med en potetskreller eller en skarp kniv. Kutt eplet og reddikene i tynne båter. Bland gulrot- og kålstrimlene sammen med eple- og reddikbåtene i en skål, og vend inn 1 ss olivenolje, salt og saft fra den halve limen.
Fun fact! Grønnkålen blir ofte kalt en "supergrønnsak", og det med rette. Den har et høyt innhold av protein, betakaroten, vitamin E og C, kobber og kostfiber. Vitamin E og vitamin C bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.
Vel bekomme!