Kremet kyllinggryte med aromasopp, sennep og sitron servert med poteter og ovnsbakt brokkoli
4.02 (85)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
400 g
Brokkoli
1 stk
Skivet kyllingfilet
350 g
Gul løk
½ stk
Aromasopp
100 g
Fløtesaus
200 g
Hønsebuljong
1 pakke
Sennep
1 glass
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt potetene i to og stek dem i ovnen sammen med brokkolien.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell løken og rens soppene for jord. Grovhakk løken og kutt soppene i biter.
Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i staver. Fordel brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn 1 ss olje og litt salt og pepper. Stek brettet midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 1–2 minutter på hver side, og krydre den med salt og pepper. Legg kyllingen over på en tallerken.
Ha litt ny olje i stekepannen og varm den opp igjen til middels høy varme. Stek løken og soppen i 1–2 minutter, til løken er blank. Tilsett 1 dl vann, fløtesausen og hønsebuljongen og kok opp. Ha i kyllingen og la det hele småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt, pepper, sennepen og saften og skallet fra den halve sitronen. Spe på med mer vann for en tynnere konsistens.
Vel bekomme!