Kremet kyllinggryte med aromasopp, sennep og sitron servert med poteter og ovnsbakt brokkoli

Kremet kyllinggryte med aromasopp, sennep og sitron servert med poteter og ovnsbakt brokkoli

4.02 (85)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
400 g
Brokkoli
1 stk
Skivet kyllingfilet
350 g
Gul løk
½ stk
Aromasopp
100 g
Fløtesaus
200 g
(Selleri, Hvete, Melk, Laktose)
Hønsebuljong
1 pakke
Sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt potetene i to og stek dem i ovnen sammen med brokkolien.

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell løken og rens soppene for jord. Grovhakk løken og kutt soppene i biter. 
 Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i staver. Fordel brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn 1 ss olje og litt salt og pepper. Stek brettet midt i ovnen i ca. 10 minutter. 
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 1–2 minutter på hver side, og krydre den med salt og pepper. Legg kyllingen over på en tallerken.
 Ha litt ny olje i stekepannen og varm den opp igjen til middels høy varme. Stek løken og soppen i 1–2 minutter, til løken er blank. Tilsett 1 dl vann, fløtesausen og hønsebuljongen og kok opp. Ha i kyllingen og la det hele småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt, pepper, sennepen og saften og skallet fra den halve sitronen. Spe på med mer vann for en tynnere konsistens. 
Vel bekomme!