Saftige kjøttboller i spicy tomatsaus med fullkornslinguini, spinat og Grana Padano
4.21 (85)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kjøttdeig av svin og storfe
350 g
Panko
½ pakke
Egg
1 stk
Koriander og kruspersille
½ pakke
Chiliflak
1 pakke
Oregano
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Oksebuljong
½ pakke
Linguine
250 g
Spinat
50 g
Grana Padano
1 stk
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt revet Grana Padano og sitronskall i kjøttbollene for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Grovhakk persillen fra urtepakken. Bland løken og halvparten av hvitløken sammen med kjøttdeigen, ½ dl vann, pankoen, persillen og egget i en skål. Smak til med salt og pepper. Fukt hendene og form deigen til kjøttboller på størrelse med golfballer. Legg kjøttbollene på et stekebrett med bakepapir, og stek brettet i ovnen i ca. 12 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomstekte.
Varm opp en kjele med 1 ss olje til middels høy varme. Stek resten av hvitløken og chiliflakesene i 1–2 minutter. Tilsett basilikum- og oreganokrydderet, de hakkede tomatene og oksebuljongen, og la sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skyll spinaten og tørk den på litt kjøkkenpapir. Riv Grana Padano-osten på et rivjern. Bland spinaten og osten sammen i en serveringsskål, og vend inn saft fra den halve sitronen.
Ha de ferdigstekte kjøttbollene i tomatsausen, og la det hele småkoke i et par minutter før servering.
Vel bekomme!