Ovnsbakt torsk med stekt chorizo, potetmos og bakte cherrytomater og løkbåter

Ovnsbakt torsk med stekt chorizo, potetmos og bakte cherrytomater og løkbåter

Ny oppskrift
Under 40 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Laktosefri melk
  • laktosefritt smør
  • olje
  • pepper
  • salt
Mandelpoteter
400 g
Gul løk
2 stk
Cherrytomater
250 g
Chorizo
100 g
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt pesto på fisken før du steker den i ovnen!

Sett stekeovnen på 220 grader
Skrell potetene om ønskelig. Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt løkene i båter. Ha løkbåtene og cherrytomatene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter. 
 Tørk av fisken med litt kjøkkenpapir, slik at overflødig vann trekkes ut, og legg fiskestykkene i en ildfast form. Stek fisken i ovnen i 8-12 minutter, eller til den er gjennomstekt og flaker seg. 
 Skjær chorizoen i strimler. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme og stek chorizoen i ca. 5 minutter. Hold chorizoen varm på lav varme frem til servering. 
 Hell vannet av potetene og mos dem sammen med 1 ss laktosefritt smør. Spe på med ca. 1 dl laktosefri melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!