Ovnsbakt torsk med stekt chorizo, potetmos og bakte cherrytomater og løkbåter
Ny oppskrift
Under 40 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Laktosefri melk
- laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Mandelpoteter
400 g
Gul løk
2 stk
Cherrytomater
250 g
Chorizo
100 g
Torskefilet
375 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt pesto på fisken før du steker den i ovnen!
Sett stekeovnen på 220 grader
Skrell potetene om ønskelig. Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt løkene i båter. Ha løkbåtene og cherrytomatene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter.
Tørk av fisken med litt kjøkkenpapir, slik at overflødig vann trekkes ut, og legg fiskestykkene i en ildfast form. Stek fisken i ovnen i 8-12 minutter, eller til den er gjennomstekt og flaker seg.
Skjær chorizoen i strimler. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme og stek chorizoen i ca. 5 minutter. Hold chorizoen varm på lav varme frem til servering.
Hell vannet av potetene og mos dem sammen med 1 ss laktosefritt smør. Spe på med ca. 1 dl laktosefri melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!