Ramen med spicy kylling, bløtkokt egg, sopp, gulrot og sesamfrø
Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete
Basisvarer:
- Olje
- salt
- soyasaus
Skivet kyllingfilet
250 g
Chiliflak
1 pakke
Minisjampinjong
100 g
Oksebuljong
1 pakke
Lime
1 stk
Eggenudler
200 g
Egg
2 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
½ pakke
Sesamfrø
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med frisk koriander eller thaibasilikum.
Varm opp en stor kjele med 1 ss olje til middels høy varme. Stek kyllingen i 3-4 minutter, til den er gjennomstekt. Krydre med chiliflakes. Legg kyllingen over på en tallerken og skjær den i skiver.
Rens soppene, og del dem i fire. Riv skallet (kun det grønne) fra limen på et rivjern. Ha litt ny olje i kjelen og varm den opp igjen til middels høy varme. Stek soppen i 2-3 minutter. Tilsett oksebuljongen og 1,2 liter vann, kok opp, og smak til med skallet og saften fra limen, salt og soyasaus. Tilbered eggenudlene som anvist på pakken, men tilbered dem i buljongvannet.
Kok eggene i ca. 6 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, skrell dem og kutt dem i to.
Skrell gulroten og skjær den i strimler med en potetskreller eller en skarp kniv. Kutt vårløken i tynne skiver.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i ca. 30 sekunder.
Fordel ramenbuljongen i to skåler, og topp med kyllingen, eggene, gulrot- og vårløkskivene og sesamfrøene.
Vel bekomme!