Hjemmelaget kyllingfrikassé med kokte poteter, gulrøtter og purreløk

Hjemmelaget kyllingfrikassé med kokte poteter, gulrøtter og purreløk

Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Gulrøtter
400 g
Minipurreløk
1 stk
Skivet kyllingfilet
600 g
Hønsebuljong
1 pakke
Lettmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Poteter
700 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha en klatt créme fraîche i frikasséen for en fyldigere smak!

Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Snitt purreløken på langs og skyll den godt innvendig. Kutt purreløken i ca. 1 cm tykke skiver. 
 Varm opp en vid kjele med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter, til den har fått litt farge. Krydre med litt salt og pepper. Ha kyllingen over i en skål. Stek purreløken og gulrotterningene i ca. 3 minutter, til løken er blank. Ha grønnsakene over i skålen med kyllingen. Smelt 2 ss smør i den samme kjelen. Rør inn 2 ss hvetemel og hønsebuljongen, og spe på med melken, litt og litt, under omrøring. Kok opp og la det småkoke i ca. 2 minutter. Ha i gulrotterningene og purreløken, og la det hele koke i 10-15 minutter. Ha i kyllingen de siste 5 minuttene av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!