Lofotens fiskeburgere med gulrotstaver, salat og aioli
Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Gluten·
- Fisk·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Gulrøtter
600 g
Aioli
150 g
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomater
2 stk
Fiskeburgere
500 g
Hamburgerbrød
4 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt hvitløk på stekebrettet med gulrotstavene for ekstra smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i staver. Legg gulrotstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrotstavene i ovnen i ca. 25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kutt bunnen av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Skrell og finhakk rødløken, og kutt tomatene i skiver. Fordel grønnsakene på et serveringsfat.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek fiskeburgerne i ca. 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Varm hamburgerbrødene i ovnen, ved siden av gulrøttene, i 2-3 minutter.
Server fiskeburgerne med aiolien.
Tips! Sjekk om du har noen spennende ingredienser på kjøkkenet som du kan ha på burgerne! Her setter bare fantasien grenser, så prøv deg frem med frukt, oster, grønnsaker, sauser eller annet du har tilgjengelig. Kombiner gjerne søtt, salt og syrlig – kanskje oppdager du en ny favoritt?
Vel bekomme!