Timian- og sitronstekt torskefilet med gulrotpuré, kapers- og løksmør og ovnsbakte poteter og rosenkål
4.06 (93)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Rosenkål
200 g
Poteter
350 g
Gulrøtter
3 stk
Torskefilet
375 g
Sitron
1/2 stk
Timian og bladpersille
1/2 pakke
Gul løk
1/2 stk
Kapers
1 glass
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til gulrotpuréen med koriander eller knuste korianderfrø.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Rens rosenkålene og kutt dem i to. Skyll potetene og kutt hver potet i to. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn 1 ss olje og litt salt og pepper. Stek brettet midt i ovnen i ca. 25 minutter, eller til potetene er gjennomstekte. Vend inn rosenkålene de siste 15 minuttene av steketiden.
Skrell og kutt gulrøttene i biter. Kok gulrøttene i lettsaltet vann i 7-8 minutter, til de er helt møre. Sil av vannet, og mos gulrøttene sammen med i 1 ss smør til en glatt puré. Smak til med salt og pepper.
Tørk torskefileten med kjøkkenpapir, og krydre med salt og pepper. Grovhakk timianen fra urtepakken, og riv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Topp fisken med sitronskallet og timianen. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek fisken i 2-3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt.
Skrell og finhakk løken. Varm opp en kjele med litt smør til middels høy varme. Stek løken i 2-3 minutter. Tilsett kapersene, 3 ss smør og litt salt og pepper, og stek videre i ca. 1 minutt.
Fun fact! Timian er en svært næringsrik urt som har et høyt innhold av mange ulike vitaminer og mineraler. Timian har også vært brukt innen naturmedisin; det ble antatt at å tygge timianbladene kunne hjelpe mot tørrhoste.
Vel bekomme!