Klassisk fiskegrateng med eggesmør og råkostsalat

Klassisk fiskegrateng med eggesmør og råkostsalat

Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Laktosefritt smør
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Laktosefri melk
3 dl
(Melk)
Maisstivelse
½ pakke
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Glutenfri penne
100 g
Glutenfri panering
½ pakke
Egg
1 stk
(Egg)
Gressløk
½ pakke
Gulrøtter
2 stk
Norsk eple
1 stk
Appelsin
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rør inn litt muskatnøtt i den hvite sausen for ekstra smak!

Sett stekeovnen på 200 grader.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Ha en klype salt i pastavannet.
 Kok opp melken. Bland maisstivelsen med ca. 4 ss kaldt vann i en liten skål. Hell maisstivelsen i den kokende melken, litt og litt, under omrøring, til blandingen har ønsket tykkelse. Rør inn 1 ss laktosefritt smør, og smak til med salt og pepper. Knekk ett egg og skill eggehviten og eggeplommen fra hverandre. Rør eggeplommen inn i sausen når den er ferdigkokt. Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt.
Skjær fisken i grove biter. Hell vannet av pastaen og ha den i en smurt ildfast form. Legg fisken oppå pastaen, og krydre med litt salt. Hell den hvite sausen over fisken. Pisk eggehviten fra punkt 3 stiv, og vend den inn i gratengen. Topp med ønsket mengde panering. Stek fiskegratengen i ovnen i ca. 20 minutter, eller til den er gyllen på toppen.
Kok ett egg i 8–10 minutter. Skyll egget i kaldt vann når det er ferdigkokt, skrell og kutt i grove biter. Smelt ca. 4 ss laktosefritt smør i en kjele, og vend inn eggebitene. Finhakk gressløken, og vend den inn i eggesmøret, eller server den ved siden av.
Skrell gulrøttene. Riv gulrøttene og eplet på et rivjern. Bland eplet og gulrøttene sammen i en serveringsskål, og press over saften fra halvparten av appelsinen. Skrell resten av appelsinen, og kutt den i terninger. Bland appelsinterningene sammen med gulrøttene og eplet.
Fun fact! Lyren hører til i torskefamilien. Den er mager, og samtidig en god kilde til protein.
Vel bekomme!