Kjøttboller med kokte grønnsaker, hjemmelaget soppsaus og rørte tyttebær

Kjøttboller med kokte grønnsaker, hjemmelaget soppsaus og rørte tyttebær

Ny oppskrift
Under 25 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Glutenfri soyasaus
  • laktosefritt smør
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
400 g
Banansjalottløk
1 stk
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Laktosefri lettmelk
3 dl
(Melk)
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Brokkoli
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Rørte tyttebær
100 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du koker grønnsakene i mye vann kan opptil 50 % av vitaminene og næringsstoffene forsvinne rett i sluket. Kok grønnsakene under lokk i lite vann, slik at det nesten ikke er væske igjen i kjelen når grønnsakene er ferdige.

Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sett også en kjele med ca. 1 liter vann på kok til grønnsakene i punkt 4.
 Skrell og finhakk banansjalottløken. Bland maisstivelsen med ca. 4 ss kaldt vann i en liten skål. Smelt 2 ss laktosefritt smør i en liten kjele på middels varme, og stek løken i ca. 2 minutter, til den er blank. Rør inn steinsoppulveret og oksebuljongen. Spe på med melken og 1 dl vann. Kok opp, og spe på med maisjevningen, litt og litt, til sausen har ønsket tykkelse. Smak til med pepper og eventuelt salt eller glutenfri soyasaus. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje, til middels høy varme. Stek kjøttbollene i 5–7 minutter, eller til de er gjennomvarme.  
Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok gulrøttene i vannet fra punkt 1 i 4–5 minutter. Kok brokkolien sammen med gulrøttene de siste 2 minuttene.
Server de rørte tyttebærene til retten. 
Tyttebærblomstene ble brukt mot astma, mens tyttebærsaften ble brukt mot feber. Bærene har kanskje gått av moten som foretrukken medisin, men de egner seg fremdeles utmerket som tilbehør til kjøtt- og viltretter!
Vel bekomme!