Kjøttboller med kokte grønnsaker, hjemmelaget soppsaus og rørte tyttebær
Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvetemel
- melk
- olje
- pepper
- smør
Poteter
700 g
Banansjalottløk
1 stk
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Blomkål
1 stk
Gulrøtter
400 g
Rørte tyttebær
200 g
Kjøttboller med grønnsaker
660 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Damp grønnsakene i stedet for å koke dem. Da bevares næringsstoffer, smak og farge bedre.
Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Smelt 2 ss smør i en liten kjele på middels høy varme, og stek løken i ca. 2 minutter, til den er blank. Rør inn 1 ½ ss hvetemel, steinsoppulveret og oksebuljongen. Spe på med 2,5 dl melk og 1,5 dl vann. Kok opp, og smak til med pepper. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje, til middels høy varme. Stek kjøttbollene i 5-7 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Kutt blomkålen i buketter. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok gulrøttene i vannet fra punkt 1 i 4-5 minutter. Kok blomkålen i vannet i 2-3 minutter.
Server de rørte tyttebærene til retten.
Vel bekomme!