Vegetarisk moussaka med cottage cheese, økologiske linser og gresk fetaost
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Bakepoteter
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Gul løk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Hakkede tomater
1 boks
Ferdigkokte linser
1 pakke
Oregano
1 pakke
Auberginer
1 stk
Cottage cheese
250 g
Fetaost
100 g
Tobladssalat
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Auberginekjøttet er svampeaktig og litt bittert, og smaker ganske lite. Hvis du salter aubergineskivene før steking, så vil mye av bitterstoffene forsvinne.
Sett ovnen på 220 grader.
Skrell poteten, og skjær i 1 cm tynne skiver. Ha potetskivene i en kjele sammen med grønnsaksbuljong, og tilsett vann til det dekker skivene. Kok i 10 minutt.
Skrell løk og hvitløk. Grovhakk løk, og finhakk hvitløk. Varm opp litt olje i en kjele og stek løken blank. Tilsett hvitløk, hakkede tomater, linser og grovrevet oregano, og kok i minst 5 minutt. Smak til med salt og pepper.
Skjær auberginen i 1 cm tynne skiver. Stek skivene i olje i en stekepanne over høy varme. Krydre med litt salt.
Finn frem en stor ildfast form. Legg tomatsaus med linser lagvis med potetskiver, stekte auberginer og cottage cheese i formen. Dryss over fetaost og stek midt i ovn i ca. 20 minutter eller til osten har pen farge og moussakaen er gjennomstekt.
Server med tobladsalat vendt i litt olje, salt og pepper.
Fun fact! På engelsk kalles auberginen for eggplant, og det er fordi den har nesten samme form som et stort egg. Visste du at auberginen egentlig er en frukt? Den utvikles nemlig fra en blomst og inneholder frø. Men vi bruker den som en grønnsak.
Vel bekomme!