Skinkepai med mozzarella og løk servert med salat og hvitløksdressing
3.62 (92)
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Paideig
1 pakke
Egg
2 stk
Helmelk
2 dl
Gul løk
1/2 stk
Kokt skinke i strimler
100 g
Revet mozzarella
100 g
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Hvitløksdressing
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag paien en dag i forveien for å spare tid. Da kan den varmes opp i ovnen på 200 grader.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kjevle ut paideigen til den er ca. ½ cm tykk. Legg paideigen i en smurt paiform på 24–30 cm i diameter. Bruk hendene og trykk deigen utover og opp langs kantene, slik at deigen henger litt over kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paiformen nederst i ovnen i ca. 10 minutter. Skru ovnen ned til 200 grader når du tar paiformen ut av ovnen.
Visp eggene sammen med melken i en bolle, og krydre med litt salt og pepper.
Skrell løken og kutt den i terninger. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek løken i 1-2 minutter, til den er blank.
Fordel løken, skinken og eggeblandingen i paien, og topp med mozzarellaen. Stek paien i ovnen i 15-20 minutter, eller til osten er gyllen og eggeblandingen har stivnet.
Kutt endene av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann og kutt bladene i biter. Kutt tomaten i terninger. Bland salaten og tomaten sammen i en bolle, og vend inn ønsket mengde av hvitløksdressingen og litt salt og pepper.
Vel bekomme!