Skinkepai med mozzarella og løk servert med salat og hvitløksdressing

Skinkepai med mozzarella og løk servert med salat og hvitløksdressing

3.62 (92)
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Paideig
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Egg
2 stk
(Egg)
Helmelk
2 dl
(Melk, Laktose)
Gul løk
1/2 stk
Kokt skinke i strimler
100 g
Revet mozzarella
100 g
(Melk, Laktose)
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Hvitløksdressing
1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag paien en dag i forveien for å spare tid. Da kan den varmes opp i ovnen på 200 grader.

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Kjevle ut paideigen til den er ca. ½ cm tykk. Legg paideigen i en smurt paiform på 24–30 cm i diameter. Bruk hendene og trykk deigen utover og opp langs kantene, slik at deigen henger litt over kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paiformen nederst i ovnen i ca. 10 minutter. Skru ovnen ned til 200 grader når du tar paiformen ut av ovnen.
Visp eggene sammen med melken i en bolle, og krydre med litt salt og pepper.
Skrell løken og kutt den i terninger. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek løken i 1-2 minutter, til den er blank.
 Fordel løken, skinken og eggeblandingen i paien, og topp med mozzarellaen. Stek paien i ovnen i 15-20 minutter, eller til osten er gyllen og eggeblandingen har stivnet. 
Kutt endene av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann og kutt bladene i biter. Kutt tomaten i terninger. Bland salaten og tomaten sammen i en bolle, og vend inn ønsket mengde av hvitløksdressingen og litt salt og pepper.
Vel bekomme!