Wok med crispy tofu og eggenudler i teriyakisaus toppet med mynte og granateplefrø
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Soya·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olje
- pepper
Tofu
1 pakke
Teriyakisaus
1 pakke
Eggnudler
1 pakke
Granateple
1/2 stk
Strimlet wokmiks
300 g
Nøttemiks
1 pakke
Mynte
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til retten med litt soyasaus og sesamolje.
Sett stekeovnen på 230 grader. Bruk varmluftsfunksjonen om ovnen din har det.
Pakk tofuen inn i et rent kjøkkenhåndkle eller litt kjøkkenpapir. Press ut væsken av tofuen med hendene. Skjær tofuen i terninger. Vend tofuterningene i halvparten av teriyakisausen og litt pepper. Fordel terningene utover et stekebrett, og stek dem i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe.
Tilbred nudlene som anvist på pakken.
Kutt først bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv før du brekker det i to. Hold granateplet over en skål, og bank ut granateplefrøene med baksiden av en skje. Grovhakk mynten.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist nøttemiksen i 1-2 minutter. Legg nøttemiksen over i en skål.
Ha litt olje i stekepannen og varm den opp igjen til middels høy varme. Stek wokmiksen i 2-3 minutter, og tilsett resten av teriyakisausen. Vend inn nudlene og tofuen, og stek videre i ca. 1 minutt.
Topp retten med nøttemiksen, granateplefrøene og mynten.
Vel bekomme!