Marokkansk kyllinggryte servert med couscous

Marokkansk kyllinggryte servert med couscous

Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Malt kanel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Kyllinglårfilet
800 g
Gulrøtter
500 g
Gul løk
1 stk
Stangselleri
½ pakke
(Selleri)
Rød chili
1 stk
Garam masala
2 pakke
Moste tomater
700 ml
Tomatpesto
2 pakke
(Egg, Laktose)
Hønsebuljong
3 pakke
Tørkede aprikoser
150 g
(Sulfitt)
Sitron
1 stk
Kruspersille
½ pakke
Couscous med urter
250 g
(Hvete)
Couscous med urter
125 g
(Hvete)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt rosiner og friske urter i couscousen for mer smak!

Kutt kyllingen i store biter. Ikke fjern fettet på kyllingen. 
Skrell gulrøttene og løken. Kutt gulrøttene i skiver, finhakk løken, kutt stangsellerien i biter og grovhakk chilien. Kutt aprikosene i fire. Skyll og grovhakk persillen.
Varm opp en vid kjele med 2–3 ss olje til middels høy varme. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Tilsett deretter løken, gulrøttene, stangsellerien og chilien. La det hele surre videre i et par minutter, til løken er blank. Tilsett tomatpestoen, de moste tomatene, 2 pakker hønsebuljong, aprikosene og 2 ts malt kanel. Smak til med ønsket mengde garam masala. La gryten småkoke i 10–15 minutter, og smak til med salt, pepper, sukker og saft fra sitronen.
Tilbered couscousen som anvist på pakken. Ha 1 pakke hønsebuljong i kokevannet.
Server den marokkanske gryten med couscousen, og strø den grovhakkede persillen over retten ved servering.
Vel bekomme!