Hjemmelaget fiskesuppe med Lyngen-reker, rotgrønnsaker og hvitløk- og persilleolje
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Skalldyr·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- olivenolje
- pepper
- salt
- smør
Gul løk
1/2 stk
Helmelk
5 dl
Fiskebuljong
1 pakke
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
Fisk i biter
300 g
Sitron
1/2 stk
Lyngen-reker
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server suppen med godt brød og meierismør.
Skrell og finhakk løken. Skrell gulroten og selleriroten og kutt dem i staver på størrelse med fyrstikker.
Varm opp en stor kjele med 1 ss smør til middels høy varme, og stek løken i 1-2 minutter, til den er blank. Rør inn 1 ss hvetemel og spe deretter på med helmelken til suppen har ønsket konsistens. Tilsett fiskebuljongen, og la det hele småkoke i ca. 10 minutter. Ha gulroten, selleriroten og fiskebitene i suppen og la den småkoke videre i ca. 5 minutter. Ha rekene i suppen rett før servering.
Skrell den halve hvitløken. Ha hvitløken, 1 dl olivenolje, litt salt og persillen fra urtepakken i et litermål, og kjør det glatt med en stavmikser.
Smak til suppen med salt, pepper og saft fra sitron, og topp med hvitløk- og persilleoljen.
Vel bekomme!