Hjemmelaget fiskesuppe med Lyngen-reker, rotgrønnsaker og hvitløk- og persilleolje

Hjemmelaget fiskesuppe med Lyngen-reker, rotgrønnsaker og hvitløk- og persilleolje

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
  • smør
Gul løk
1/2 stk
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Fisk i biter
300 g
(Fisk)
Sitron
1/2 stk
Lyngen-reker
1 pakke
(Skalldyr)
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server suppen med godt brød og meierismør.

Skrell og finhakk løken. Skrell gulroten og selleriroten og kutt dem i staver på størrelse med fyrstikker. 
 Varm opp en stor kjele med 1 ss smør til middels høy varme, og stek løken i 1-2 minutter, til den er blank. Rør inn 1 ss hvetemel og spe deretter på med helmelken til suppen har ønsket konsistens. Tilsett fiskebuljongen, og la det hele småkoke i ca. 10 minutter. Ha gulroten, selleriroten og fiskebitene i suppen og la den småkoke videre i ca. 5 minutter. Ha rekene i suppen rett før servering. 
 Skrell den halve hvitløken. Ha hvitløken, 1 dl olivenolje, litt salt og persillen fra urtepakken i et litermål, og kjør det glatt med en stavmikser.
Smak til suppen med salt, pepper og saft fra sitron, og topp med hvitløk- og persilleoljen. 
Vel bekomme!