Stekt torsk med regnbuegulrøtter, persilleknuste poteter og soyasmør
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Hvetemel (kan sløyfes)
- olivenolje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Poteter
1000 g
Koriander og kruspersille
½ pakke
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Regnbuegulrøtter
1000 g
Torskefilet
1000 g
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok gulrøttene i 2 minutter, hell av vannet og stek dem gylne i en stekepanne med 1 ss smør, litt av hvitløken og 1 ss flytende honning. Strø over litt av persillen før servering.
Skyll potetene godt i kaldt vann. Kok potetene i en kjele med lettsaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Smelt 150 gram smør i en liten kjele, og la smøret småkoke under omrøring til det er lysebrunt og har en nøtteaktig lukt. Pass på så smøret ikke svir seg. Ta kjelen av platen når smøret er brunet.
Skrell og finhakk banansjalottløken og hvitløken. Finhakk persillen fra urtepakken.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Ha gulrotstavene i en vid kjele og hell over nok vann til at stavene akkurat er dekket. Tilsett 1 ss smør og krydre med litt salt og pepper. Legg på et lokk, gi det hele et oppkok og la det koke i 5–6 minutter, til gulrøttene er møre. Hell deretter av vannet.
Krydre fisken med salt og pepper, og vend den i litt hvetemel (dette kan sløyfes). Varm opp en stekepanne med litt smør til middels til høy varme. Stek fisken i 4–5 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Skvis litt sitronsaft over fisken rett før servering.
Varm opp smøret fra punkt 2 igjen og vend inn banansjalottløken, ønsket mengde av hvitløken og 2 ss soyasaus.
Knus potetene lett med en potetstapper eller en visp. Vend inn persillen og 4–5 ss olivenolje, og smak til med salt og pepper.
Server torsken med regnbuegulrøttene, potetene og soyasmøret.
Vel bekomme!