Marinerte svinekoteletter med ovnsbakte poteter og purreløk, brokkolini og steinsoppsaus
Ny oppskrift
Under 40 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Purreløk
1 stk
Hvitløksmarinerte svinekoteletter
350 g
Brokkolini
150 g
Steinsoppsaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finhakk det grønne fra purreløken og krydre potetene med purreløken ved servering.
Sett stekeovnen på 220 grader. Kok opp en kjele med vann til brokkolinien.
Vask potetene og kutt dem i grove biter. Fordel potetbitene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Fjern det grønne fra purreløken. Del den lysegrønne stilken i to på langs, og skyll delene i kaldt vann. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og "svi" purreløken kjapt med snittsiden ned i stekepannen. Legg purreløkbitene over i formen med potetene de siste ca. 10 minuttene av potetenes steketid.
Varm opp steinsoppsausen i en liten kjele under omrøring. La sausen stå på lav varme frem til servering
Ha litt smør og olje i stekepannen du brukte i punkt 3 og varm den opp igjen til middels høy varme. Stek kotelettene i 2-3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. La kjøttet hvile i noen minutter før servering.
Kok brokkolinien i lettsaltet vann i 2-3 minutter.
Vel bekomme!