Tikka masala med lammekjøttboller servert med brokkoli, basmatiris og papadams
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Basmatiris
125 g
Lammekjøttdeig
300 g
Garam masala
1 pakke
Kruspersille
1 pakke
Tikka masala-paste
1 glass
Kremfløte
3 dl
Brokkoli
1 stk
Papadams
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til yoghurten med litt finhakket hvitløk, salt og pepper.
Sett stekeovnen på 230 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Finhakk kruspersillen. Bland lammekjøttdeigen sammen med garam masala-krydderet og persillen i en skål. Fukt hendene og form deigen til små kjøttboller.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttbollene i 2-3 minutter, til de har en jevn stekeskorpe. Tilsett fløten og ønsket mengde av tikka masala-pasten, kok opp, og la kjøttbollene trekke i sausen i 8-10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i 4-5 minutter.
Tilbered papadamene som anvist på pakken.
Server yoghurten til retten.
Vel bekomme!