Tikka masala med lammekjøttboller servert med brokkoli, basmatiris og papadams

Tikka masala med lammekjøttboller servert med brokkoli, basmatiris og papadams

Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Basmatiris
125 g
Lammekjøttdeig
300 g
Garam masala
1 pakke
Kruspersille
1 pakke
Tikka masala-paste
1 glass
(Cashewnøtter)
Kremfløte
3 dl
(Melk, Laktose)
Brokkoli
1 stk
Papadams
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til yoghurten med litt finhakket hvitløk, salt og pepper.

Sett stekeovnen på 230 grader. 
Tilbered risen som anvist på pakken. 
Finhakk kruspersillen. Bland lammekjøttdeigen sammen med garam masala-krydderet og persillen i en skål. Fukt hendene og form deigen til små kjøttboller.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttbollene i 2-3 minutter, til de har en jevn stekeskorpe. Tilsett fløten og ønsket mengde av tikka masala-pasten, kok opp, og la kjøttbollene trekke i sausen i 8-10 minutter. Smak til med salt og pepper. 
Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i 4-5 minutter.
Tilbered papadamene som anvist på pakken.
Server yoghurten til retten. 
Vel bekomme!