Ovnsbakt kveitekotelett med blomkålpuré, bakte poteter og rødløk, eggesmør

Ovnsbakt kveitekotelett med blomkålpuré, bakte poteter og rødløk, eggesmør

4.03 (90)
Under 45 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Blomkål
1 stk
Egg
2 stk
(Egg)
Gressløk
1 pakke
Kveiteskiver
450 g
(Fisk)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha et knust hvitløksfedd og litt hvitvin i den ildfaste formen med fisken for ekstra god smak.

Sett stekeovnen på 220 grader.
 Kutt potetene i båter. Skrell og kutt rødløken i båter. Ha potetene og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 25–30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte. 
 Fordel fisken i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til fisken slipper benet. Ta bort skinn og ben fra fisken før servering. 
 Kok opp ca. 1 liter vann i en kjele. Kutt blomkålen i buketter, og kok den i ca. 10 minutter. Hell vannet av blomkålen. Ha blomkålen tilbake i kjelen. Bruk en visp eller stavmikser, og kjør blomkålen sammen med ca. 1 dl melk og 1 ss smør til den er helt glatt. Smak til med salt og pepper. Hold puréen varm frem til servering. 
 Kok eggene i 7–9 minutter. Skyll eggene i kaldt vann. Smelt 3 ss smør i en liten kjele. Skrell eggene, og kutt dem i små biter. Vend eggebitene inn i smøret. Finhakk ønsket mengde av gressløken, og vend den inn i eggesmøret, eller server den ved siden av.  
Vel bekomme!