Tempurafisk med ovnsbakte søtpotetbåter, kremet spisskål og lime
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Tempurafisk
360 g
Grønn spisskål
1 bit
Gul løk
1 stk
Urtesaus
1 pakke
Gressløk
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Søtpoteter
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp søtpotetbåtene med litt parmesan og salt ved servering.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skyll søtpotetene og kutt dem i tynne båter. Fordel søtpotetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 20 minutter, eller til søtpotetbåtene er gjennomstekte.
Skrell løken og finhakk den og gressløken. Kutt spisskålen i grove biter.
Fordel tempurafisken i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 6-7 minutter, eller til fisken er gjennomvarm.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek løken i 2–3 minutter. Ha i spisskålen, og stek videre i ca. 3 minutter. Tilsett urtesausen og grønnsaksbuljongen, og la det hele småkoke til resten av retten er ferdig. Smak til med salt og pepper.
Topp retten med gressløken.
Fun fact! Tempura er i det japanske kjøkkenet grønnsaker og sjømat som er panert og frityrstekt i olje. Teknikken ble introdusert i Japan på 1500-tallet av portugisiske katolske misjonærer. Navnet «tempura» kommer sannsynligvis fra misjonærenes betegnelse på fasten «tempora», der man ikke fikk spise retter med kjøtt.
Vel bekomme!