Ovnsbakt laks i hjertesalat med ponzusaus, agurk- og eplesalat og jasminris

Ovnsbakt laks i hjertesalat med ponzusaus, agurk- og eplesalat og jasminris

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Flytende honning
  • glutenfri soyasaus
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Ingefær
½ bit
Lime
½ stk
Koriander
1 bunt
Jasminris
150 g
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Hjertesalat
1 stk
Agurk
½ stk
Norsk eple
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk sukker om du ikke har honning!

Sett stekeovnen på 200 grader. 
 Skyll og finhakk korianderen. Skrell ingefæren. Finriv ingefæren og skallet fra limen (kun det grønne) på et rivjern. Bland sammen 1 dl glutenfri soyasaus, ½ dl vann, 2 ss flytende honning, halvparten av korianderen, ingefæren og limeskallet i en serveringsskål. Smak til med saften fra limen.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær laksen i terninger, og ha terningene i en smurt ildfast form. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek formen i ovnen i ca. 8 minutter, eller til fisken er gjennomstekt. 
Kutt agurken og eplet i terninger, og ha dem i en serveringsskål. Vend inn en teskje olivenolje, og resten av korianderen, eller server den ved siden av.
Plukk bladene av hjertesalaten, og skyll salatbladene i kaldt vann. Legg hjertesalatbladene utover et fat, som små "skåler", og fyll dem med risen, laksen og agurk- og eplesalaten.
Fun fact! Ponzusaus er en søt soyasaus smaksatt med riseddik og yuzu. Yuzu er en japansk sitrusfrukt, og det er denne som gir ponzusausen den karateristiske syrlige smaken.
Vel bekomme!