Teriyakibakt laks i hjertesalat med agurk- og eplesalat og jasminris

Teriyakibakt laks i hjertesalat med agurk- og eplesalat og jasminris

Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pepper
  • salt
Jasminris
250 g
Laksefilet
600 g
(Fisk)
Teriyakisaus
2 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Hjertesalat
2 stk
Agurk
1 stk
Norsk eple
1 stk
Lime
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok risen med litt karri eller gurkemeie. Da får risen en fin gulfarge som gir retten et ekstra innbydende utseende!

Sett stekeovnen på 200 grader. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær laksen i terninger, og ha terningene i en smurt ildfast form. Vend inn teriyakisausen, og stek formen i ovnen i ca. 8 minutter, eller til fisken er gjennomtekt. 
Kutt agurken og eplet i terninger, og ha dem i en serveringsskål. Vend inn 1 ss olivenolje, litt salt og pepper og saft fra limen.
Plukk bladene av hjertesalatene, og skyll salatbladene i kaldt vann. Legg hjertesalatbladene utover et fat, som små "skåler", og fyll dem med risen, laksen og agurk- og eplesalaten. 
Fun fact! Teriyaki er en japansk tilberedningsteknikk hvor mat stekes eller grilles i en marinade av soyasaus, mirin og sukker. Ordet teriyaki kommer fra ordet teri, som refererer til den skinnende overflaten maten får på grunn av sukkeret i marinaden, og yaki, som betyr grilling eller steking.
Vel bekomme!