Teriyakibakt laks i hjertesalat med agurk- og eplesalat og jasminris
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- pepper
- salt
Jasminris
250 g
Laksefilet
600 g
Teriyakisaus
2 pakke
Hjertesalat
2 stk
Agurk
1 stk
Norsk eple
1 stk
Lime
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok risen med litt karri eller gurkemeie. Da får risen en fin gulfarge som gir retten et ekstra innbydende utseende!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær laksen i terninger, og ha terningene i en smurt ildfast form. Vend inn teriyakisausen, og stek formen i ovnen i ca. 8 minutter, eller til fisken er gjennomtekt.
Kutt agurken og eplet i terninger, og ha dem i en serveringsskål. Vend inn 1 ss olivenolje, litt salt og pepper og saft fra limen.
Plukk bladene av hjertesalatene, og skyll salatbladene i kaldt vann. Legg hjertesalatbladene utover et fat, som små "skåler", og fyll dem med risen, laksen og agurk- og eplesalaten.
Fun fact! Teriyaki er en japansk tilberedningsteknikk hvor mat stekes eller grilles i en marinade av soyasaus, mirin og sukker. Ordet teriyaki kommer fra ordet teri, som refererer til den skinnende overflaten maten får på grunn av sukkeret i marinaden, og yaki, som betyr grilling eller steking.
Vel bekomme!