Ovnsbakt laks i hvitvinssaus med kokte poteter, gulrøtter og brokkoli
Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
Poteter
400 g
Laksefilet
325 g
Hvitvinssaus
1 pakke
Bladpersille
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp fisken med litt sitronsaft ved servering.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok potetene i lettsaltet vann i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Hell hvitvinssausen over fisken, og stek formen i ovnen i 10-12 minutter.
Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok. Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver på skrå. Del ønsket mengde av brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok gulrøttene i ca. 5 minutter, og kok brokkolien sammen med gulrøttene de siste 3 minuttene av koketiden.
Grovhakk persillen. Topp retten med persillen ved servering.
Vel bekomme!