Thaisuppe av grønn curry med kylling, bønner og paprika servert med ris, koriander og lime

Thaisuppe av grønn curry med kylling, bønner og paprika servert med ris, koriander og lime

Ny oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • salt
    • sukker
    Jasminris
    150 g
    Minisjampinjong
    100 g
    Rød paprika
    1 stk
    Rødløk
    1 stk
    Grønne bønner
    150 g
    Sitrongress
    1 stk
    Skivet kyllingfilet
    350 g
    Grønn currypaste
    1 pakke
    Stor kokosmelk
    1 boks
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Koriander
    1 bunt
    Lime
    1 stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Stek kyllingen i en stekepanne i 1-2 minutter før du har den i suppen for en gyllen stekeskorpe.

    Skrell rødløken. Fjern eventuelle jordrester fra soppen. Kutt paprikaen, rødløken og soppeni skiver. Fjern endene på de grønne bønnene og sitrongresset. Knus sitrongresset med flatsiden av en kniv. Skjær kyllingen i biter. 
    Tilbered risen som anvist på pakken. 
     Varm opp en stor kjele med litt olje til middels høy varme, og stek soppen i 2-3 minutter, til den er gyllen. Tilsett halvparten av currypasten og stek videre i 1-2 minutter. Ha i kokosmelken, 8 dl vann og hønsebuljongen, og kok opp. Smak til med resten av currypasten.
    Ha paprikaen og sitrongresset i suppen, og la det hele småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett kyllingen og bønnene og la det koke videre i 5-7 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og sukker.
    Grovhakk korianderen, og kutt limen i båter. Server korianderen og limebåtene til retten. 
    Vel bekomme!