Grove fiskekarbonader med bakte småpoteter, agurksalat og sweet chili- og epledressing
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Selleri
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Lofotburgere med torsk og sei
500 g
Lofotburgere med torsk og sei
250 g
Småpoteter
600 g
Agurk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Eple
1 stk
Lettrømme
150 g
Sweet chili-saus
85 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server fiskekarbonadene på grove brødskiver.
Sett stekeovnen på 225 grader.
Ha småpotetene i en ildfast form og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i i 15–20 minutter, til de er gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek fiskekarbonadene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Skjær agurken og reddikene i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Bland reddikene og agurken sammen i en skål, og vend inn 1 ts sukker, 2 ss eddik og litt salt og pepper.
Kutt eplet i små terninger. Bland eplet sammen med lettrømmen og sweet chili-sausen i en serveringsksål. Smak til med salt og pepper.
Fun fact! Eple har et høyt kostfiberinnhold som er gunstig for fordøyelsen. Det har mest vitamin C rett under skallet, så det er aller sunnest å spise det med skallet på.
Vel bekomme!