Ovnsbakt torsk med selleri- og potetpuré og stekt gulrot og purreløk
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Selleri- og potetpuré
500 g
Gulrøtter
400 g
Purreløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Torskefilet
375 g
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med finhakket dill.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gulrøttene og kutt dem først i to og deretter i staver. Del purreløken i to, og skyll den godt i kaldt vann. Kutt purreløken i skiver. Skrell og kutt hvitløken i to.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i ca. 1 minutt på hver side, og krydre den med salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels varme, og ha 1 ss smør og hvitløken i pannen. Bruk en spisesekje til å øse det smeltede smøret over fisken mens den steker. Ha fisken, hvitløken og smøret over i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 10 minutter.
Hell selleri- og potetpureen i en kjele, og varm den opp på middels varme.
Ha 1 ss smør i stekepannen, og varm den opp igjen til middels høy varme. Stek gulrotstavene i 2-3 minutter. Tilsett purreløken, og stek videre i ca. 2 minutter. Smak til med salt, pepper og saft fra den halve sitronen.
Vel bekomme!