Ovnsbakt torsk med selleri- og potetpuré og stekt gulrot og purreløk

Ovnsbakt torsk med selleri- og potetpuré og stekt gulrot og purreløk

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Selleri- og potetpuré
500 g
(Selleri, Melk, Laktose)
Gulrøtter
400 g
Purreløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp retten med finhakket dill.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gulrøttene og kutt dem først i to og deretter i staver. Del purreløken i to, og skyll den godt i kaldt vann. Kutt purreløken i skiver. Skrell og kutt hvitløken i to. 
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i ca. 1 minutt på hver side, og krydre den med salt og pepper. Skru ned temperaturen til middels varme, og ha 1 ss smør og hvitløken i pannen. Bruk en spisesekje til å øse det smeltede smøret over fisken mens den steker. Ha fisken, hvitløken og smøret over i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 10 minutter.
Hell selleri- og potetpureen i en kjele, og varm den opp på middels varme. 
Ha 1 ss smør i stekepannen, og varm den opp igjen til middels høy varme. Stek gulrotstavene i 2-3 minutter. Tilsett purreløken, og stek videre i ca. 2 minutter. Smak til med salt, pepper og saft fra den halve sitronen.
Vel bekomme!