Urtemarinert svinefilet med potetmos, ovnsbakte rotgrønnsaker og fløtesaus
4.2 (89)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Potetmos
500 g
Fløtesaus
220 g
Sellerirot
300 g
Pastinakker
220 g
Gulrøtter
2 stk
Timian og bladpersille
½ pakke
Marinert ytrefilet av svin
400 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server tyttebærsyltetøy til retten!
Sett stekeovnen på 240 grader, og sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok.
Skrell selleriroten, pastinakkene og gulrøttene og kutt grønnsakene i grove biter. Finhakk timianen fra urtepakken. Fordel grønnsakene på stekebrett med bakepapir, og vend inn timianen og litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 15-20 minutter.
Legg potetmosen (i pakken) i vannet fra punkt 1. La potetmosen koke i 10-12 minutter. Ha fløtesausen (i pakken) i kjelen sammen med potetmosen de siste 5 minuttene av koketiden. Ta posene ut av kjelen med et kjøkkenhåndle, klipp hull i toppen av posene, og tøm potetmosen og fløtesausen i to separate skåler.
Skjær svinefileten i to på langs. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kjøttet i 1-2 minutter på hver side, til det har fått en jevn stekeskorpe. Skru ned temperaturen på ovnen til 200 grader. Legg kjøttet på brettet med grønnsakene og stek det i ovnen de siste 10 minuttene av grønnsakenes steketid. La kjøttet hvile i ca. 5 minutter før du skjærer det i skiver.
Fun fact! Viltvoksende gulrøtter er opprinnelig gulaktige i fargen, slik navnet tilsier. Dyrkede gulrøtter kommer i en rekke farger, som alle sannsynligvis er produkter av krysninger mellom forskjellige gulrotsorter.
Vel bekomme!