Ovnsbakt torsk med potetmos, sitron og stekt gulrot og purreløk
4.1 (86)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Potetmos
500 g
Gulrøtter
2 stk
Purreløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Torskefilet
375 g
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til potetmosen med litt smør og revet sitronskall før servering.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Tørk fisken med litt kjøkkenpapir. Fordel fiskestykkene i en ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. Stek formen i ovnen i 8–12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og flaker seg.
Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok. Kok potetmosen (i posen) i ca. 10 minutter. Hell potetmosen over i en skål før servering.
Skrell gulrøttene, og kutt dem først i to og deretter i staver. Del purreløken i to, og skyll den godt i kaldt vann. Kutt purreløken i skiver. Skrell og grovhakk ønsket mengde av hvitløken. Fordel gulrøttene, purreløken og hvitløken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i ca. 10 minutter.
Kutt sitronen i båter og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!