Ovnsbakt lyr med dampede grønnsaker og gressløksaus
Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Gule poteter
700 g
Grønn spisskål
1 bit
Gulrøtter
3 stk
Gressløk
½ pakke
Helmelk
4 dl
Lyrfilet
675 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finrevet sitronskall (kun det gule) i gressløksausen for ekstra frisk smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Ha litt olje i bunnen av en ildfast form. Fordel fisken i formen, og krydre med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 10-12 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Smelt 2 ss smør i en kjele og rør inn 2 ss hvetemel. Spe på med ca. 4 dl melk, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke på lav varme frem til servering. Finhakk ønsket mengde av gressløken og vend den inn i sausen før servering.
Kutt spisskålen i fire biter på langs. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Damp grønnsakene sammen med potetene under lokk de siste 5-7 minuttene av potetenes koketid.
Fun fact! Den friske, oransje fargen til gulroten kommer av betakaroten, som blir til vitamin A i kroppen vår.
Vel bekomme!